Selam
Tyt nihayet sona erdi. Sanırım çoğumuz aynı kafadayız. Neye uğradık biz. Hadi gelin, bu "unutulmaz" sınavı şöyle bir masaya yatıralım, biraz dertleşelim, biraz gülelim. İşte hem kendi yaşadıklarım hem de sınav çıkışında duyduklarımla 2025 TYT'ye dair birkaç kelam etmek istedim. Biraz ciddi olmuş olabilir ama artık idare edin..
Türkçe
Klasik ÖSYM dokunuşu yani upuzun paragraflar. Özellikle 5-6 paragraf sorusu vardı ki, beynimi kemirdi resmen. Hangisi çıkarılamaz ve söylenemez derken kendimi felsefe sınavında sandım.
Dil bilgisi bu sene biraz nazlandı 6-7 soru vardı, ses bilgisi yine ortalarda yok. ÖSYM resmen paragrafta boğulun demiş gibi.
Sosyal
Beklediğimden bir tık kolay geldi ama ufak sürprizler de vardı. Tarih ve coğrafya daha çok bilgiye dayalıydı yorum isteyen birkaç soruyla nefes aldık azcık.
Din klasik 5’te 5 kafası, ama felsefe... Felsefe yine fensydı.
Matematik
Burada fikirler karışık. Kimine göre kolaydı kimine göre çok zor. Ama çoğunluğun ortak fikri işlem ağırlıklıydı ama kafa yordu.
Bazıları son yılların en kolay matematiğiydi dedi ama zaten Türkçede matematikte fena olduk resmen
Fen
Burada moral biraz bozuldu. Fizik, kimya, biyoloji derken kötü oldum. Sorular bilgi ağırlıklıydı.
Genel olarak sınav orta zor bir yerlerdeydi. Düzenli çalışanların yüzü güldü.
Diploma notunun bu sene daha da etkili olacağı konuşuluyor, özel okullular daha avantajlı nedenini biliyorsunuz.